אנטארקטיקה, היבשת הדרומית ביותר של כדור הארץ, היא מקום של יופי ומסתורין שאין שני להם. זוהי ארץ של נופים עוצרי נשימה מכוסי קרח, חיות בר ייחודיות ותחושת בידוד שאין בשום מקום אחר על פני כדור הארץ. אנשים רבים חולמים לצאת אל טיולים לאנטארקטיקה ולבקר בשממה הבתולית הזו לפחות פעם אחת בחייהם.
אנטארקטיקה מתוארת לעתים קרובות כשממה האמיתית האחרונה על פני כדור הארץ. מרחבים עצומים של קרח, קרחונים מתנשאים ומים צלולים הופכים אותה לגן עדן לחובבי טבע וחובבי הרפתקאות כאחד. היבשת שופעת מגוון מדהים של חיות בר, מפינגווינים וכלבי ים ועד ליוויתנים ועופות ים שונים. כל ביקור באנטארקטיקה מציע הזדמנות ייחודית לחזות בייצורים הללו בסביבתם הטבעית.
כדי להבין את המשיכה של טיול לאנטארקטיקה, חיוני להתעכב על ההיסטוריה העשירה של חקר היבשת. משלחות מוקדמות של חוקרים חסרי פחד כמו רואלד אמונדסן וארנסט שקלטון הניחו את הבסיס להרפתקאות המודרניות. סיפורי הקושי, החוסן והניצחון שלהם מול המצוקות שנתקלו בהן, ממשיכים לעורר גם היום השראה במי שמטיילים לאנטארקטיקה.
המרוץ אל הקוטב הדרומי החל ב-1901 עם משלחת ברשות סקוט ושקלטון, ב-1908 הצטרפו למרוץ גם קוק ופירי ואילו ב-8 בדצמבר 1911 חצו אמונדסון וצוותו את הנקודה הדרומית ביותר שאליה הגיע שקלטון, ושישה ימים לאחר מכן תקעו בקרח של הקוטב הדרומי את דגל נורבגיה והצטלמו לידו.
ארנסט שקלטון ואנשיו שבו ליבשת בשנת 1915 ולאחר שאיבדו את ספינתם Endurance בים וודל הם נעו לאט צפונה, על גבי גושי קרח ומאוחר יותר בסירות הצלה פתוחות עד שהגיעו לאי הפיל. מכאן התחיל אחד ממסעות הסירה המדהימים ביותר בתולדות הקוטב, כאשר שקלטון וחמישה מאנשיו ניווטו, במשך שבועיים, את 720 המיילים הימיים לדרום ג'ורג'יה כדי להביא כוחות סיוע לחילוץ הצוות התקוע באי הפיל. אפשר היה לחשוב כי בכך יסתיימו ביקוריו של שקלטון באנטרקטיקה אבל לימים נפטר שקלטון במסע נוסף באנטארקטיקה בשנת 1922.
עד היום ישנם מטיילים עבורם טיול בודד לאנטארקטיקה פשוט לא מספיק. ישנם אנשים הנמשכים ליבשת שוב ושוב. כל חובבי אנטארקטיקה חולקים סנטימנט משותף: כל ביקור הוא חוויה ייחודית, ואין שני טיולים זהים לעולם.
היבשת הרחוקה היא מקום שבו נראה שהזמן עומד מלכת, העולם הטבעי תופס את מרכז הבמה, והשקט כמעט סוחף. למרבית המבקרים כאן יש רצון עז לראות מקרוב את נופיה הבתוליים ואת חיות הבר המרתקות שלה. כל ביקור הוא חגיגה של המגוון הביולוגי המדהים והזדמנות להעמיק את הבנתנו לגבי המשמעות האקולוגית של האזור.
היופי של אנטארקטיקה הוא גם הנכס הגדול ביותר שלה וגם הפגיעות הגדולה ביותר שלה. היכולת לחזות בשינויים העדינים בסביבה עקב שינויי האקלים משמשת תזכורת בולטת לצורך הדחוף במאמצי שימור גלובליים. ולכן טיול לאנטארקטיקה הוא לא רק הרפתקה אלא גם אחריות להגן על כדור הארץ.
אבל המשיכה של אנטארקטיקה היא גם מעבר לנופיה המדהימים וחיות הבר הרבות שלה. בכל טיול ביבשת אפשר לשלב חוויות ייחודיות, שייט קיאקים בין קרחונים, קמפינג על הטונדרה הקפואה, או פשוט התפעלות עמוקה מהישימון העצום והבתולי. הרגעים האלה של חיבור עם עולם הטבע הם שגורמים להרפתקנים לחזור לעוד.
מסעות לאנטארקטיקה הם לא רק טיולים; הם חוויות המותירות חותם בל יימחה בנפשם של העושים את המסע. יש אנשים שעבורם היבשת הזו היא מקום של פליאה אינסופית, עדות חיה לעוצמתו ולשבריריותו של עולם הטבע של הפלנטה שלנו. מקום המשמש תזכורת לכך שעלינו להוקיר ולהגן על הפינה הייחודית והמרוחקת הזו של כדור הארץ כדי שהדורות הבאים גם הם יזכו לבקר בה. שינויי האקלים משפיעים על אנטארקטיקה ועל המערכות האקולוגיות שלה. חצי האי האנטארקטי הוא אחד מהחלקים של כדור הארץ המתחממים במהירות הגבוהה ביותר . למעשה, כיום רמת הקרח באנטארקטיקה נמצאת בשפל היסטורי. יש לכך השפעות מרחיקות לכת על עולם החי של היבשת, וכן על גובה פני הים ברחבי העולם.
בסופו של דבר, אנטארקטיקה היא לא רק יעד; היא קריאה לפעולה, הזמנה לחקור, ומסע שממשיך למשוך הרפתקנים שוב ושוב. אנטארקטיקה מדהימה לחלוטין ולא דומה לאף חווית טיול אחרת על פני כדור הארץ. טיול לאנטארקטיקה מדגיש עד כמה הפלנטה שלנו מיוחדת. הנסיעה לאנטארקטיקה היא לא פחות מהרפתקה משנה חיים.
מה אפשר לראות ולעשות באנטרקטיקה